Living the Dream
 Den 20/11 2014 hade vi releasparty för den senaste bikerromanen Living the Dream. Det blev en tegelsten  på 666 sidor, men betecknas ändå som lättläst.
Omslaget hade som vanligt Terho Niskanen målat och motivet är taget ur boken.
Releasen hölls på Sodexo Restaurang Ullevigatan. Drygt hundra personer kom och underhölls av bluesartisterna Bo och Sture. Maten som bjöds var grillat vildsvin, med potatismos och rårörda lingon, med pressgurka. 
 
Jag satt centralt placerad och signerade böcker, nästan så att pennan glödde. Men som vanligt mottogs boken mycket bra och alla verkade nöjda.
 
Nedan följer några mingelbilder, från kvällen.
 
 
  
  
  
  
  
 
 
 
Gothenburg Bike Queen och Bike Empress
I samband med att utlottningen på omslagstavlan till min roman Ride to Live gjordes, kom jag överens med MC-tidningen SCAN BIKE att göra ett reportage om Susanne Käkelä, regionchefen för Harley Davidson i Västra och Södra Sverige. Jag hade gjort ett reportage om henne, när hon tog över rodret på Harley Davidson i Göteborg och då döpt henne till Gothenburg Bike Queen. Nu vann hon tavlan och ställde gärna upp för en intervju.
 

West  Sweden Bike Empress

Redan när Sussanne Käkelä anställdes av Kent Z, som säljare i harleybutiken, på Friggagatan i Göteborg, visade hon att hon både hade ambitioner utöver det vanliga och var en driven affärskvinna. När ”Pumpen”, 2004 lämnade jobbet som butikschef och gick över till att skruva STCC-bilar, tog hon enkelt över hans plats. På några månader hade hon infört en ny anda i butiken. En anda där kunden alltid skulle vara i centrum och aldrig fick gå, om han inte var helt nöjd. En av de första kunderna, som hon hade, efter sin utnämning, var Ralf. Till honom sålde hon en ny Softtail och en begagnad 883a till hans dotter. När han lämnade affären, var han mer än nöjd. Efteråt tindrade Ralf med ögonen och uttryckte: ”- Hade hon velat, så hade hon kunnat sälja Älvsborgsbron till mig”.

Suss (hon kallas vanligen så) har lagt ned ett enormt jobb, på att ha goda kundkontakter och när marknaden rasade, en bit in på 2000 talet, var det många som blev arbetslösa och var tvungna att avbeställa sina hojar. Men Suss insåg att det var under ”dåliga tider”, som hon verkligen måste satsa. Mycket mer än under goda tider, då de populära modellerna nästan säljer sig själva. För att möta stagnationen i försäljningen lanserade hon aktiviteter som HD-natta, MC-dagar, julfester med tomte till barnen och Öppet hus. Kunderna mötte detta på ett förväntat positivt sätt och ställde upp. Inte så att det blev något enormt uppsving på nyförsäljningen, men kunderna blev trogna och behövde de inte en ny hoj, vartannat år, så var det tillbehör, service och reservdelar. På det viset föll de inte ned i den avgrund, som många andra affärsverksamheter hamnade i.

 

När man frågar Suss, vad det kommer sig att hon klarat sig så bra, i en så tuff bransch, som mc-branschen är, svarar hon: Jag är en rätt bra strateg och omger mig med ett bra team. Det innebär att vi planerar försäljningen, synar av marknaden och håller koll på den. Dessutom jobbar vi hårt på kundrelationer. 

Sedan några år har Probike utökat sitt sortiment och tagit fler märken än Harley Davidson. Förutom BMW, Gilera och några andra välkända märken. Han man också satsat på att sälja en liten ”mopedbil” som heter Axiam, som får köras av femtonåringar med mopedkort. Det kan bli en storsäljare, för ungdomar, som inte vill åka till skolan i regnet. Mina egna barnbarn är väldigt intresserade.

På frågan hur hon klarar alla olika grupperingar, i mc-världen, ler Suss och säger: – Jag gör ingen skillnad på någon människa och bryr mig inte om var folk gör. Hos mig är alla välkomna och det är ju kunderna som vi lever av. Det är fel att sätta någon slags ”gruppstämpel” på någon, för att ha kör Harley. Man bör jobba på att förändra allmänhetens inställning till livet på två hjul och inte bara fokusera på grupperna. Så vi måste vårda våra kunder och underhålla kontaktnätet. Vi är ju grannar med Häktet på Aminogatan och har rätt bra relationer med dem som jobbar där oskså.

 

Susanne Käkele på kontoret och vapendragaren Åsa Nordesand bakom butiksdisken.

Sedan den första november, förra året han Suss även fått ansvaret som Region Chef, för Harleybutiken i Jönköping. Det innebär en hel del pendlande, men hon tycker att det går bra. Vad är det som fascinerar så med att sälja motorcyklar, frågar vi? – Det är mycket, svarar Suss. Antagligen är det att sälja sig själv och bygga relationer. Jag kommer ihåg en kund, som överlycklig vid den första servicen på hans hoj, sade till mig att ,”– Du har förändrat mitt liv”. Hans tillvaro hade blivit så mycket bättre, efter det att jag hade fått honom ett köpa en hoj och det kändes väldigt skönt.

I slutet av juli, spelade Bruce Springsten på Ullevi en fredag – lördag, för över 70 000 personer per kväll. Under hela lördagen dagen var hans kompband, E Street Band lediga. Göteborg visade sig från sin allra bästa sida, så tre av veteranerna i bandet, sökte sig ut till Harley House och Suss ställde upp och lånade ut tre inbytes Harley. Lite instruktioner, så kunde de tre världsartisterna ta sig en tur upp till Marstrand.

Bruce Springsteens E Street Band

I september förra året, var Suss, tillsammans med två av sina anställda med i en grupp, på 24 svenskar, som körde Route 66, från Los Angeles till Chicago. De avverkade cirka 40 mil per dag, under tolv dagar och hade fem körfria dagar, där de kunde bese alla sevärdheter, under vägen. Suss berättade att resan var värd tre års terapi. Hon uppskattade mycket det öppna landskapet, de körde genom och hade en perfekt resa. Hon gillade inte de stora olikheterna i det sociala systemet och var illa berörd av fattigdomen bland många av ”native” amerikaner.  Bland det bästa med resan var Las Vegas, men priset tog ändå Grand Canyon, där de åkte med Papillion helikopter, över Coloradoflodens avgrunder. Hon sammanfattar resan med de kloka orden: ”Living the Dream”.

På frågan om det finns några mer utmaningar inom mc.världen för Suss, svarar hon med ett brett leende: – Vi skall anpassa oss till marknaden. Märke och storlek på hoj, kommer att bli viktigare. Vara alert i branschen, när marknaden går ner och ta vara på dåliga tider. Komma på vad man skall göra och satsa på. Vi skall vara experter på produkten. Kunden är vårt levebröd. Som framtida långresor, nämner hon att hon skulle vilja köra i Alaska. Dessutom är Stora Barriärrevet, utanför Queensland, som lockar. Vi hoppas att få återkomma, och kanske skriva några rader igen om West Sweden Bike Empress och hennes äventyr.

Text: Björn Foto: Raymond Westring

Susanne Käkele

Ålder: 50 (nåt)

Bor: centralt i Göteborg.

Familj: dottern Julia 21 år.

Intressen: förutom jobbet, träna och må bra.

 
Red´n White pokerrun 2012
 
Den 7/7 var den pokerrun hos Plattis i Helsingborg. Som vanligt var Agneta och jag nere och signerade böcker. Vädret var kanske inte det bästa, det "sommarregnade" nästan hela dagen. Men temperaturen var bra. Vi sålde bra och i vanlig ordning, var det en fantastisk stämmning.
 
På kvällen åkte vi med Cadillack 47an ned till stan och kryssade lite. Sedan landade vi på klubben, som hade grillparty. Att vara gäst hos Plattis, är alltid en upplevelse. Han har ett stort och varrmt hjärta, är gästfri och det finns alltid något nytt, som man inte har sett tidigare. Det största fyndet för året var en Crown Victoria med påkopplad husvagn.
  
Här följer lite bilder på träffen och miljön.
   
    
    
   
 
Iron Horse MC Show i Nyköping 30/5 12
 
Vi åkte upp till Iron Horse MC Show, som hålls på kajen mitt inne i Nyköping, för att signera böcker. Tidigare har vi fått låna ett litet "partytält", men i år hade dom inget. Så vi svängde förbi förbi Rusta i Partille och inhandlade för 550:- ett grönt 3 x 3 meters tält med tre väggar. På plats hjälpte 46:an Agneta att sätta upp det.
   
Agneta packar upp alla grejorna till tältet och sorterar dem. Jag arbetsleder och 46 sköter monteringen.
   
Resultatet bliv riktigt bra. Så nu har vi grejer för en "road show". 
 
Hotellet Lanternan i Nyköping.
   
Vår goda säng, där vi tillbringade nattern      Agneta på bild i en spegel på hotellväggen.      Utsikten genom vårt fönster.  
 
Entren från Östra Längdgatan och vår trevliga receptionspersonal.
 
Vi käkade middag på Hamnkrogen och käkade oxfilé på planka. Sedan var vi inne hos Dennis, på Lotsen och tog en drink. Dennis berättade hur han blandar en Shirley Temple.
 
Jag passade också på att smaka på de "strömmingsburgare" som Gripsen gillade.
   
Signering och trevligt snack med läsare, som i vissa fall redan köpt böckerna.
 
När vi satt och svettades i bilen på väg hem, fick vi ett mail från 46:an, som bad mig köra försiktigt och hoppades att vi hade det bra. Samtidigt skickade han en bild, på vad han och Stefan (svärsonen) sysslade med.
Här följer lite osorterade bilder, från olika aktiviteter på showen.
   
   
   
   
 
 
Releasen den 25/5 12 på Tidbloms
Releasen för Ride to Live, blev en succé, trots den tropiska värmen som lagt sig över Göteborg och Tidbloms. Kocken hade riggat upp ett stort grillkök, utanför konferanslokalens nödutgång. Orkestern Blue Fog River gjorde ett bejublat framträdande och alla trivdes.
 
 
 
 
 
Releasen bestämd till den 25 maj 2012

Första bilden på Ride to Liveomslaget. Tavlan kommer att lottas ut till någon av de 500 första beställarna.

 

                                                     

 

   

Smakprov på texten iRide to Live

 

På eftermiddagen hade en polispatrull, som bara låg ute och slökörde, noterat att mc-trafiken blev lite tätare över ett visst område. Den kommissarien som för dagen tjänstgjorde på länstrafikgruppen, beordrade dit ytterligare en patrullbil. Var det något bikermöte, så skulle de inte komma undan utan insyn. Man visste ju aldrig vilka de här knuttarna var, eller i så fall vem som var arrangör. Så poliserna fick order om att stoppa bikerna och kolla upp vart de var på väg.

 Men när poliserna väl hade bestämt sig, kom det inte en enda biker till. Efter ett antal ointressanta mil på olika skogsomgärdade vägar, där det var långt mellan husen, tröttnade de på att leta. De stannade på ett motell, för att få sig en kopp kaffe, nu när de hade suttit i bilen ett par timmar redan. På motellet, överhörde de ett samtal mellan några musiker, som satt och snackade om en spelning de skulle ha på kvällen.

  Den ene av poliserna tog initiativet och passerade bandet, när han skulle fylla på sin kaffekopp.

– Är det ni som skall spela på bikerfesten i kväll? frågade han. Det lär bli drag där.

– Bikerfest? svarade musikern förvånad. Vi skall bara spela på Sunset Farm.

 –Ja, det är väl en bikerfest? sa polismannen. Hur dags börjar det?

 –Det kan du inte fråga oss. Vi känner inte tillnågot om några bikerfester, som du kallar det. Men du kan ju ringa 118 118 om det är något du undrar över.

– Smarthuvud, sa polisen och gick därifrån.

  Bandet satt kvar tills poliserna åkt. Så tog en av dem upp sin mobiltelefon och knappade in ett nummer, som han hade fått när de blev engagerade. Han fick svar och berättade för honom, som hade svarat att polisen var ute och ”trålade”.

– Okej, vänta.

  Några sekunder senare hade han Limpa i andra ändan av luren. Han upprepade vad han sagt innan och att han trodde att polisen visste något, men inte var säkra.

– Bra, sa Limpa. Kör ni hit. Ni vet var det är.

– Ja.

– Bra, jag skickar ut en bil till bommen, som släpper in er. Men försök att inte annonsera ut vart ni skall.

 Telefonsamtalet satte igång en febril aktivitet inne på övervakningscentralen på Sunset Farm. Centralen var inte alltid bemannad, utan tjänstgörande kunde vara på något annat ställe på området, men skulle alltid vara nåbar på telefonen.

  När det var lugnt, så var heller inte farmens alla övervakningskameror igång. Hände det inget, eller förväntades hända, så hade man beslutat att det räckte med att bommen, entrén och kamerorna på ladutaket var till fylles. Men när Limpa ni drog i snöret, kilade tjänstgörande snabbt upp i centralen, som var belägen högst upp i hangaren. Där den var placerad i ett entresolplan, med en stege som enda ingång.

  Där kollade han att kreatursstaketet var strömförande och satte sedan på alla de andra kamerorna och monitorerna. Därifrån kunde han också lyssna av radiotrafiken, inom en mils avstånd. När han var på plats, rapporterade han ned till Limpa igen.

– Allt klar!

– Bra, håll ett öga på bommen, svarade Limpa. Jag skickar upp någon med en bil, så att dom inte får för sig att köra ned den.

 

 

Tehros förslag till omslaget på Ride to Live

  Jag kommer att göra några justeringar på bilden

Prologen till Ride to Live

Prolog

 

Bloodbrothers MC har vuxit sig stark, både i Sverige och i utlandet. Tack vare genomarbetade och fungerande affärsidéer har klubben skaffat sig en särställning inom bikervärlden. De har en stabil, väl fungerande organisation, jämt kassaflöde och en god ekonomi. Förutom huvudintresset, att köra hoj, kan medlemmarna ägna sig åt att utveckla klubbens affärsverksamhet och umgås med andra klubbar.

  Klubben växer sakta, genom att andra klubbar söker supporterstatus och sedan försöker göra sig förtjänta av ett eget medlemskap. Men det är ingen enkel sak att bli fullvärdig medlem i en riktigt etablerad mc-klubb. Vägen till att få bära en ”full dressed” väst är lång och svår.

  Ingen klubb är starkare än den svagaste länken och Bloodbrothers får uppleva såväl, försök till smyg- interferering som svek av bikernas hederskodex, i den innersta kretsen. Men bikervärldens rättspatos är grundmurat och den som inte platsar i broderskapet stöts obönhörligen bort. 

  Ingen av bröderna i Bloodbrothers hade väl någonsin tänkt att framtiden skulle bli så våldsam och blodig. Inte heller hade de trott att myndigheterna skulle agera som maktfullkomliga mördare och det med de rättsvårdande instansernas goda minne. Men som kriminologen GV Persson sade när han blev intervjuad i teven: ”Polisens insatser mot mc-klubbarna har blivit en kukförlängare”. Och med det menade han att flera polischefer går igång på att jaga MC-klubbar och deras medlemmar. När de sedan av ”misstag” hade ihjäl klubbens president, kom ju inte parterna närmare varandra.

  Bloodbrothers MC och deras allierade, har satt sina spår i samhället. Orädda och ärliga har de satt ned foten, när myndigheterna blivit fartblinda. Och ofta har de fått rättssystemet på sin sida. Som bikers av den rätta ullen, står de starka och lever enligt sina deviser, Love and Respect. En biker ställer alltid upp för sina Brothers on Wheels.

“Ol´ Bikers never die, they just pull back the trottle a bit”. När mil efter mil rullat bort under bakhjulet, slår bikern av lite på gasen och njuter av det fria livet. Där är han själv sin egen herre, men har alltid sina klubbröder med sig. Bikers åldras aldrig, de bara slår av lite på gasen.

 

 

 

 

 


 

Brothers on Wheels recenserad och ingår i en prenumerationskampanj

Några bilder från överlämnandet av omslagstavlan

Brothers on Wheels

Vinnaren i utlottningen blev klubben Innocent MC.

 

Ett smakprov på ett textstycke av

Ride to Live

Ett litet smakprov ut Ride to Live kap. 2 sid 80

  

Han tog ett steg fram mot Gripsen, som utan att tänka sig för drog till. Slaget träffade vakten klockrent på hakan och han sjönk ihop utan ett ljud. Hans kollega spärrade upp ögonen. Vad var det här för monster, som dom hade mött?

– Gå du upp, sa Gripsen till systern. Det brukar alltid finnas någon snut ute så här dags. Dra någon historia för honom, så att dom kommer hit. Vi gör en ”citizens arrest” och försvinner. Men tänk dig för vad du säger till snuten. Berätta om jackan.

  Hon tittade på honom ett ögonblick, innan hon försvann upp för trappan. Limpa och Micke ryckte loss en sladd, från en vägglampa och knöt ihop armarna på ryggen, på den nedslagne vakten, som nu börjat röra sig.

  När de var klara beordrade Gripsen den andre vakten att lägga sig på golvet.

– Men för fan, grabbar, sa han.

– Vi är inga grabbar, svarade Limpa och tvingade ned honom på golvet.

  Micke letade upp en bit ståltråd, som han surrade ihop vaktens tummar bak på ryggen med.

– Håller ni käften, eller skall vi stoppa något i halsen på er? frågade Gripsen, när de två vakterna var oskadliggjorda.

  Ingen av dem svarade, så Micke tog en halsduk, som låg på golvet.  Han letade upp en fällkniv i västfickan och delade halsduken. Vakten som Gripsen klappat till, öppnade villigt munnen. Men den andre knep igen. Så Limpa tog resolut och höll igen näsborrarna på honom, så att han var tvungen att öppna munnen.

 

Recension av Brothers on Wheels

Bokrecension: Brothers on Wheels av Björn Ljungquist!

 

Författaren Björn Ljungquist har nyligen utkommit med den andra delen i en bikertrilogi om Gripsen, Saffran och Brothers on Wheels. 2009 utkom Love & Respect och nu i slutet av 2010 har Brothers on Wheels släppts på samma förlag: B4 Press.

 

Brothers on Wheels, som tillsammans med sin föregångare är första skönlitterära verken om bikerkulturen, är en utmärkt introduktion till bikerkulturens värderingar, moral, tankesätt samt inte minst över kulturens allomspännande brödraskap. En bok som varje arbetande journalist borde läsa för att öka sin kunskapsbas och förståelse för bikerkulturens drivkrafter och mekanismer.

 

Brothers on Wheels är väldigt lättläst och språket folkligt och enkelt. Du kan lätt komma på dig med att plocka upp boken och närmast omärkligt har en god tid förflutit och du har läst en mängd sidor utan att ens haft för avsikt att läsa. Vad säger då detta faktum? Jo, att boken är synnerligen välskriven och spännande utan att för den skull någonsin göra avkall på kvalité och innehåll!

 

Brothers on Wheels är inte skriven för att uppnå en kommersiell framgång. Den är skriven för att underhålla men även för att i skönlitterär och underhållande form sprida kunskap och information om en svartmålad kultur och dess nuvarande levnadsvillkor. För i åtskilliga stycken och passager smyger Ljungquist in en kunskap och information om bikerkulturen så som bara den kan göra som talar ur egen erfarenhet.

 

Handlingen blandar friskt mellan fiktiva och verkliga händelser. Romanen är tät, spännande och ytterst fängslande. Olika personer, myndigheter och händelser kamoufleras lätt eller näst intill oigenkännlighet för att smidigt smälta in i handlingen. Många bikers lär nicka igenkännande på åtskilliga ställen medan utomstående får en precis lika stor litterär upplevelse och behållning utan att kunna sortera vad som hänt och vad som är sprunget ur författarens egen fantasi.

 

Och till alla er som redan köpt och läst Ljungquists första alster i bikertrilogin, Love & Respect, vill jag bara säga att Brothers on Wheels är en större bok i alla aspekter. Den är ett kulturrealistiskt bygge med stora ambitioner. Ambitioner och föresatser som uppfylls!

 

Brothers on Wheels är thrilleraktigt tät med handlingen förlagd till den bästa av världar. Och, den når långt – Den når ända ner till bikerkulturens själva essens. Så oavsett om du är biker, journalist som vill skaffa dig bättre kunskap i avsikt att kunna skriva mer nyanserat om bikerkulturen, eller en helt vanlig människa på jakt efter god läsning så är Brothers on Wheels boken för dig!

 

Böckerna kan beställas på http://www.b4press.com/. Skicka ett enkelt mejl till: info@b4press.com och ange beställd titel, antal, namn och adress. Böckerna kan också

beställas via telefon: 031-14 09 97. Vill du ha dina böcker innan jul måste du skynda dig! Sista utskicksdag från förlaget är den 22 december. Så, vad väntar ni på? Köp Brothers on Wheels och köp den idag!!

 

Peter Schjerva för Nättidningen Payback

 

 

 

Releasen av Brothers on Wheels

Den 19/11 hade vi releasen av Brothers on Wheels i Folkteaterns foyae. Cirka 200 gäster kom och smakade på "bikermaten" som vi bjöd på. Det var givetvis chiliconcarne.

Eftersom Frälsningsarmén har en betydande rolll i den här boken, hade jag bett arméorkestern Blå Bandet, ledda av Lillvor Stenberg att spela och det gjorde dom med den äran. Bland annat fick jag Habanera ( Carmens aria ), sjungen för mig, samtidigt som Lillvor räckte över en blomma. Lasse Olausson levererade också How great thou art, med sin vackra basröst.

 

Gästerna kunde sitta i restaurangen, den stora trappan eller hänga vid något av alla ståborden och stämningen var fantastisk. Jag satt vid ett bord och signerade böcker, så intensivt, så att jag inte hann med att ens smaka av maten.

 

Lite mingelbilder.

  

  

Du som vill göra en förhandsbeställning av Brothers on Wheels gör det via mail till bjorn@abljungquist.se eller till förlaget rita@b4press.com

Brothers on Wheels   

 

Omslaget på Love & Respectmålade konstnären Terho Niskanen (motivlack.nu) och det har blivit uppmärksammat. Jag ville ha ett "bikermotiv" där man inte kunde identifiera varken personer eller platser och omslaget blev mycket lyckat. Nu har jag bett Terho om hjälp även med omslaget till Brothers on Wheels och han har levererat ett första utkast. Det blev lite för kort, för att räcka till både framsida, bakkant och baksida. Så han gjorde ett nytt, där motivet vändes. Också det mycket bra. Den boken kommer att finnas på bokhandelsdiskarna någon gång i höst. Därefter ligger det en tredje uppföljare i pipeline. Grundmaterialet är framme och arbetsnamnet är Ride to Live och jag hoppas att att han kommer att måla även omslaget till den romanen. Är du intresserad av att de hur Terho arbetar, så gå in på www.motivlack.nu Han håller också på att lägga upp en ny hemsida med adress www.ten-motivlack.eu   

 

 

Nu är första utkastet här av framsidan till Brothers on Wheels

Här är det andra och troligen slutgiltiga förslaget till omslagsbilden.

 

Iron Horse MC Nyköping

Den 2/7 2010 var vi inbjudna till Iron Horse MC årliga evenemang och utställning. Vi skulle sälja och signera Love & Respect, samt göra lite PR för den kommande Brothers on Wheels. Kvällen innan gästade vi 46ans dotter tillsammans med några av medlemmarna i Ride Free. Där bjöds det på grillning och bubbelbad.

Pappa 46an tackar dottern och mågen för maten.

Uppblötta ( både inombords och utanpå ) Ride Free MC medlemmar.

Lördagens utställning och show var fantasstisk. 5000 besökare kom i den stekande solen. Vi fick låna ett tält, som vi med viss (stor) möda fick upp.

"Hur fan skall den här sitta" tänker 46an.

Där tillbringade vi dagen med att möta Nyköpings medborgare och en oerhört massa bikers. Flera vänner från Facebook dök upp. Somliga köpte böcker och andra tackade för den bok de redan hade läst.

   

   

Lite omgivningsbilder hann vi också med att ta.

   

   

Evenemanget slutade klockan 16.00 efter det att de fina priserna i de fem utställningsklasserna hade delats ut. Klockan 20.00 satt jag hemma på balkongen igen och avnjöt lite av den bål som underligt nog fanns kvar sedan i torsdags. 

Love & Respect 

 

   Den 16:e maj 2009 hade Ride Free MC sitt årliga POKERRUN ( där jag var med och körde 18/6 05 då jag blev påkörd) I år var det över 250 startande, trots att Göteborgsvarvet drog mer än 50.000.

                 

     Jag var inbjuden att sälja och signera böcker och intresset var stort

    

Kalvens autentiska mamma visade också upp sig.

    Den 18 - 19 april  hade vi release med signering hos MC Kunsult i Lidköping  

       

     Thomas och Björn vid signeringsbordet                       Butiken var fylld av folk och hojar.   

   Helgen efter var det Göteborgs MC dagar på Säve Depå. Vi var inbjudna att signera böcker där.

      

      

    Den 2:a maj landade vi hos Plattis i Helsingborg. Några hundra mc-burna kunder kom inkörande under

      dagen och vi   fick sålt många böcker.

     

    Intresserade  läsare trängs framför bordet               Högen av böcker intresserade många.

    

   Vädret var strålande hela dagen                               Vackra kvinnor "Lillan" fanns att vila ögonen på

    

   Någon besökare var kanske inte läskunnig                Blues Brothers underhöll vid tältet

    

   Förf. och Plattis diskuterar boken.                             Många fina hojar på parkeringen.

 

KOMMANDE UTGIVNINGAR
För närvarande skriver jag på ett manus till en julkalender. Det skall bli en verklighets- förankrad historia, med två barn. Den skall vara pedagogiskt upplagd och tilltala barn. Som referenser har jag fyra barn, som löpande ger sina synpunkter. En spännande uppgift som kan resultera i JULKALENDERN 2014 

Fler kommande utgivningar >>


Releaseparty för ÖPPNA GRÄNSER
Fredagen den 19/9 hade vi releaseparty ombord på SS Marieholm, för 150 inbjudna gäster. Partyt var en succé och alla talade väl om såväl mat, som dricka. Gästerna fick tillfälle att köpa ett signerat exemplar av den släppta boken ÖPPNA GRÄNSER och kön framför signeringsbordet var lång. Författare och Förläggare tackar gästerna som kom och gjorde releasepartyt till en mycket minnesvärd kväll.


Vi vill också ha varsin bok

Författaren signerar för fullt

Alla lät maten väl smaka

Nöjda releasegäster

Mingel

Kösamhället för bokköp

Intresserade läsare

Representanter från bank och press

Gäster i alla åldrar

Författaren och förläggaren
Chockerande och avslöjande roman om hur människosmugglare tycker och tänker. Man möter den nakna osminkade cynismen och hänsynslösheten för andra människor, där endast lojaliteten mod de egna har betydelse. En bok som inte lämnar någon oberörd.
Läs artikel i ämnet >>


Pressklipp i samband med releasen av KALVEN
- Artikel i GP >>
- Artikel i Härryda-Posten >>

Uppskattat releaseparty för KALVEN
Den 9 maj hölls releaseparty för KALVEN, på Halta Lottas Krog på Redbergsplatsen i Göteborg. 108 celebra gäster trängdes för att kunna köpa ett signerat exemplar av förstaupplagan och kunde sedan mingla fram till midnatt.


Författaren signerar sina alster

God mat och dricka blandades med musik och trevlig samvaro

Kiriaki Cristaforidis underhöll gästerna med läsning av valda stycken i boken

Förläggare och författare hade fullt upp att sälja böcker och signera

Lennart Persson minglar med Cristina Hyllner, hon som cyklade till Peking

Familjen bakom succén KALVEN
En kontroversiell och gränsöverskridande roman om några forskare som ger sig in och manipulerar livets heliga uppkomst. Etik och vetenskap kolliderar i en häftig reaktion, som delar världens befolkning i två delar.

"Idén till KALVEN föddes för längesedan, men tog många år att mogna och utveckla. Inte förrän jag fick hjärtinfarkt 2002, lärde jag mig någonting om hur ett sjukhus fungerade och jag kunde färdigställa romanen.

När datum releasen var bestämt släppte TT / AP ( 2/4 2008 ) nyheten om att två brittiska forskare lyckats med att skapa ett embryo mellan människa och ko. Embryot levde i tre dygn och det betecknades som en sensation. Artikeln var publicerad i såväl morgon som kvällstidningar och jag tackade högre makter för den perfekta tajmingen." Klicka för att se artikel >>


Kontakta oss vid frågor >>

Kontakta förlaget för bokbeställning etc >>